Поверителност и бисквитки

Blackbetty Limited се стреми да гарантира защита на личните Ви данни, конфиденциалност и правото на личен живот. С тази цел, Blackbetty Limited се ангажира със защитата на всички лични данни, които са му предоставени от потребителите. Личните данни се предоставят доброволно и се обработват и опазват в съответствие с предвидените в законодателството правила. С настоящото, Blackbetty Limited, в качеството си на администратор на лични данни, представя по-долу принципите, които формират неговата политика на поверителност. Blackbetty Limited е регистриран администратор на лични данни, вписан в регистъра на Комисия за защита на личните данни с ДДС рег.: PL7010837447. Контрол върху дейността, свързана със събиране, обработване и предоставяне на лични данни, упражнява следният държавен орган: 
Комисия за защита на личните данни (КЗЛД)


Адрес: София 1431, бул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов” 15 
Тел+ 359 2 915 35 18 
Факс+ 359 2 915 35 25 
Ел. пощаkzld@government.bgkzld@cpdp.bg 
Уебсайтwww.cpdp.bg

Blackbetty Limited събира определена информация от публичното Интернет пространство чрез електронен магазин, намиращ се на  www.blackbetty.bg. Възможно е информация да бъде събрана директно от потребители, които са се свързали с Blackbetty Limited. Политиката на поверителност описва политиките и процедурите, регламентиращи събирането и обработването на информация, която идентифицира индивидуален потребител и може да бъде използвана за контакт с него ("Лични данни", "Лична информация").

Настоящата политика на поверителност е валидна само за електронен магазин  www.blackbetty.bg и не следва да се прилага на други администратори на лични данни.

Лична информация

Blackbetty Limited събира лична информация, за да отговори на исканията на потребителите, които могат да включват: създаване на личен профил, изпълнение на поръчка, предоставяне на клиентско обслужване, предоставяне на достъп до определени функционалности на електронния магазин, регистрация за информационния бюлетин или организирани от дружеството събития или игри, участие в онлайн проучвания, дискусионни групи или форуми, за маркетингови дейности.

Blackbetty Limited събира следната лична информация от използващите електронния магазин потребители: име, пощенски адрес, електронна поща, телефонен номер. Възможно е да бъде изискана и допълнителна информация, като например информация за банкова сметка, но само при изрично позволение от страна на потребителя или в случай, че тази информация е необходима за изпълнението на услугата, която потребителят е заявил. Потребителят остава единствен притежател на личната информация.

Използвайки електронния магазин, потребителят изрично се съгласява личните му данни да бъдат събирани и обработвани от дружеството, като същевременно с това гарантира тяхната точност и достоверност. Потребителят също така декларира, че е бил информиран за типа лични данни, които се събират и обработват, за целите, за които ще бъдат използвани те, както и за неговите права за достъп, корекция, изменение или изтриване на лични данни.

Употреба на Вашите лични данни

Blackbetty Limited използва личните данни на потребителите, за да им предостави възможност да регистрират личен профил на  www.blackbetty.bg, да се обработват подадените заявки и запитвания, да се потвърждават поръчките, да се предлагат допълнителни артикули, услуги и събития, да се предоставят опции за разплащане, да се предостави клиентско обслужване, за промоционални и маркетингови дейности и като цяло, за да може Blackbetty Limited да изпълни поетите по договора задължения и ангажименти и да предостави стоката и услугата, която потребителят очаква.

Потребителят има право да откаже личните му данни да бъдат използвани за търговски, рекламни или маркетингови цели. Ако потребителят не желае данните да бъдат използвани за търговски, рекламни или маркетингови цели, може да се свърже с Blackbetty Limited на контактите, публикувани на  www.blackbetty.bg.

Blackbetty Limited би могло да използва предоставената информация, за да създаде обобщена статистика, която е анонимна, както и за да извърши базиран на нея статистически анализ. Също така, необходима част от информацията бива използвана за прилагане на Общите условия за ползване на електронния магазин и договорите за покупко-продажба от разстояние и с цел предотвратяване на евентуално увреждане на лица или имущество.

Употреба на „бисквитки“ (cookies) и други сходни технологии

Blackbetty Limited използва “бисквитки”, за да събира определена информация от всички потребители, включително и от нерегистрирани посетители на електронния магазин, които не използват услугите, предоставяни от  www.blackbetty.bg. Бисквитките представляват поредица от данни, които системата на Blackbetty Limited изпраща към компютъра на потребителя и впоследствие използва, за да идентифицира неговия компютър, когато потребителят се върне отново на електронния магазин.

Бисквитките предоставят информация за употребата на електронния магазин и потребителски данни, които биха могли да се използват, за да се персонализира потребителският опит, както и да се проследят модели на потребителски трафик. Например: когато потребител се връща на  www.blackbetty.bg бисквитките го идентифицират и подканват  www.blackbetty.bg да попълни неговото потребителско име (без паролата), за да улесни достъпа до профила на този потребител. Бисквитките също така позволяват на  www.blackbetty.bg да напомня за предходни дейности на потребителя и да му предлага подобни артикули и събития. Също така Blackbetty Limited използва информация, събирана чрез бисквитки, за да разработва статистически анализи за използването на електронния магазин, като например времето, което потребителите прекарват в електронния магазин и страниците, които посещават най-често. Тези обобщени статистически данни не включват лична информация.

Съгласявайки се да използва  www.blackbetty.bg, потребителят изразява своето изрично съгласие за използването на "бисквитки". Ако предпочита да не получава "бисквитки", докато разглежда  www.blackbetty.bg ли чрез HTML форматирани имейли, потребителят има възможност да ги откаже, като настрои интернет браузъра си да предупреждава преди да приеме бисквитка и да откаже бисквитки, когато интернет браузъра сигнализира за наличието им. Също така, потребителят може да откаже всички бисквитки като ги изключи чрез настройките на своя интернет браузър.

Защита на лични данни

Blackbetty Limited гарантира сигурността на данните, които му изпращат потребителите, с индустриално стандартизирани физически, електронни и управленски процедури. Когато е целесъобразно,  www.blackbetty.bg използва SSL-кодиране, за да подобри сигурността на предаване на сензитивни данни.

Вътрешно данните се съхраняват на контролирани сървъри с ограничен достъп. Информацията може да се съхранява и обработва на определени локации в строго съответствие с приложимото българско и общностно законодателство за конфиденциалност и защита на лични данни. Запитвания и оплаквания, свързани с настоящата Политика на поверителност, може да се изпращат на имейл адресите за контакт, публикувани на  www.blackbetty.bg.

Предоставяне на лични данни на подизпълнители и трети страни

Blackbetty Limited предоставя личните данни, с които разполага, на трети лица (регистрирани в България или в друга държава-членка) само с оглед целите за сключване и изпълнение на договори за покупко-продажба от разстояние, в това число и за доставка на стоките до посочен от потребителя адрес. Данните са предоставени първоначално от потребител, който ги въвежда по време на поръчка, и впоследствие се предоставят на трети лица в това число и лицензиран пощенски оператор (куриерска компания) посредством строго определени процедури за конфиденциалност. На други трети лица, несвързани с търговската дейност на Blackbetty Limited лични данни не се предоставят, освен ако в нормативен акт не е предвидено обратното или ако потребителят не даде изрично съгласие. Изключение правят случаите, при които определена информация се предоставя на адвокати, митници или други държавни органи, или на правоприлагащи органи за борба с потенциални нарушения, други нарушения на договора или незаконно поведение. Законът за защита на личните данни задължава всеки администратор на лични данни, в това число и Blackbetty Limited, да разкрие информация, изискуема по съдебен ред или по друг законов начин, или с цел предотвратяване на евентуално увреждане на лица или имущество.

Blackbetty Limited не събира и не обработва данни, които разкриват расов или етнически произход, политически, религиозни или философски убеждения, членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели, както и данни, които се отнасят до здравето, сексуалния живот или до човешкия геном.

Както e отбелязано по-горе, Blackbetty Limited съставя статистики за употребата на електронния магазин, ползвайки данни, събирани чрез бисквитки. Тези статистически данни не съдържат лична информация и могат да бъдат публикувани и предоставяни на трети страни.

Достъп и корекция на лични данни

Всеки потребител има достъп и може да коригира, променя или изтрива части от свои лични данни чрез личния си профил, регистриран на сайта  www.blackbetty.bg. Blackbetty Limited ще запази неговите данни толкова време, колкото е необходимо за предоставянето на услугите от електронния магазин или дотогава, докато законът изисква това. След това потребителските лични данни ще бъдат изтрити.

Изменение на тази Политика на поверителност

Blackbetty Limited може да променя тази Политика на поверителност по всяко време, като публикува нова версия на същата или на заместваща страница. Новата версия следва да влезе в сила от датата, на която е публикувана, като новата дата на влизане в сила следва да бъде посочена в дъното на страницата.

Дата на влизане в сила: 10.04.2019 г.

 

translation missing: bg.info.reserved.title

translation missing: bg.info.reserved.text

translation missing: bg.info.reserved.name
translation missing: bg.info.reserved.position

translation missing: bg.info.shipping.title

translation missing: bg.info.shipping.text

translation missing: bg.info.shipping.name
translation missing: bg.info.shipping.position

translation missing: bg.info.share.title

translation missing: bg.info.share.text

translation missing: bg.info.share.location

translation missing: bg.info.share.location